Vækst fortsætter: Orifarm øger med 240 millioner kroner

Den fynske medicinalvirksomhed Orifarm Group A/S omsætter for mindre, men øger indtjeningen. Det fremgår af regnskabet for 2016, som fremlægges i denne uge.

Trods et samlet fald i koncernens omsætning med 4,4 procent til 5,4 milliarder kroner, kan den fynsk forankrede Orifarm Group A/S notere et driftsresultatet der er øget med 40 procent til 240 millioner kroner.

Det skriver Orifarm Group A/S i en pressemeddelelse.

De to forretningsenheder, Orifarm Generics og Orifarm Parallel Import, har begge bidraget til det gode resultat.
 
Orifarm Parallel Import, som ompakker og sælger medicin inden for EU/EØS, tegner sig for den største del af driftsindtjeningen på 164 millioner kroner, hvilket er en stigning på 28 millioner kroner sammenlignet med 2015 - til trods for et fald i omsætningen på 8,6 procent. 

Det er området for generiske lægemidler, der præsterer den største vækst med en stigning i omsætningen på hele 44 procent og en tilsvarende forøget driftsindtjening fra 57 til 106 millioner kroner. 
 

Her er det især et øget salg af håndkøbsmedicin samt et strategisk fokus på nicheprodukter, der har vist gode resultater, skriver virksomheden i pressemeddelelsen. 

Samtidigt afspejler resultatet også en såkaldt full-year effect af det opkøb, Orifarm Generics foretog i 2015 af Growth House Holding med de to virksomheder Alternova i Nyborg og Viminco i Skælskør.

Fakta om Orifarm Group A/S

 

Oversigt

    Oversigt