I det fynske folks tjeneste

Vækst i Region Syddanmark

Dansk Erhverv glæder sig over, at bruttonationalproduktet i Region Syddanmark i krisetid er steget med 0,8 procent i 2010. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik

2010 var et pænt vækstår for den syddanske region,

- I Dansk Erhverv glæder vi os over, at der nu begynder at tegne sig et mere positivt mønster på 0,8 procent for BNP i den syddanske region. Ikke mindst efter en gennemsnitlig årlig realvækst på 0,3 i perioden 2004-2010, siger regional konsulent i Dansk erhverv, Caroline Rantzau Høegh-Guldberg.

Regionen vækst ligger over landsgennemsnittet, når man regner væksten ud fra 2004 til 2010, men Dansk Erhverv advarer dog mod at hvile på laurbærrene.

- Hvis den positiv spiral skal fortsætte, kræver det dog et fortsat fokus på at holde hjulene i gang. Den syddanske region bør derfor holde fast i sin strategi om at skabe rum i regionen til uddannelse, internationalisering, innovation og anvendelse af nye teknologier, der kan tiltrække kompetent arbejdskraft og give optimale muligheder for regionens erhvervsliv, siger Caroline Rantzau Høegh-Guldberg.