Vælgerne dumper fynske ministre

Det går ikke godt for de to fynboer i regeringen. SFs fynske formand klarer sig dårligst blandt de 23 ministre i regeringen og Carsten Hansen ligger kun lige over Annette Vilhelmsen.

På en skala fra 0 til 10, hvor 10 er det bedste, scorer erhvervsminister Annette Vilhelmsen sølle 2,9 point, mens minister for by, bolig og landdistrikter, Carsten Hansen får 3,0 point. Dermed er de to fynboer de to mindst populære i regeringen.

0712 carsten hansen

I følge en valgforsker, så er SFs formand fanget i et dilemma.

- Hun er tvunget til at lægge enormt meget bånd på sig selv. Hun kan ikke sige, hvad hun mener. Gør hun det, er det i modstrid med regeringens politik. Det gør også, at vælgerne ikke kan få øje på de kompetencer, som hun trods alt har, siger siger Johannes Andersen, der er valgforsker ved Aalborg Universitet.

De fem øvrige ministre fra SF klarer sig alle bedre end Annette Vilhelmsen fra Kerteminde, og Astrid Krag, der tabte formandsopgøret til Annette Vilhelmsen bliver placeret som nummer 11 med 3,8 point.

- Hun mangler evnen til selv at sætte en dagsorden. De få gange hun har været på banen, følger hun op på en aftale eller en dagsorden, som kører i forvejen. Ganske få vælgere vil være i stand til at pege på, hvad hun har udrettet eller bare lanceret rent politisk, siger Johannes Andersen.

Den bedst placerede minister er finansminister Bjarne Corydon, der scorer 5,0 point hos vælgerne.

Målingen er foretaget af A&B Analyse for Altinget.dk i perioden 12.-17. juni blandt 1.056 politisk repræsentativt udvalgte danskere over 17 år.

Læs mere på Altinget.dk

Oversigt

    Oversigt