Vælgerne tilgav vendekåben i Nyborg

Jan Reimer fik en hel kommune på nakken, da han i 2013 foretog et partihop fra Socialdemokratiet til Venstre – fire år efter er han nu blevet tilgivet.

Valgnat i Nyborg: Kenneth Muhs er netop trådt ind i den overbefolkede kantine på Nyborg Rådhus. Politikere, familie og journalister har siden stemmestederne lukkede klokken 20 ventet her.

Bagerst i lokalet står Jan Reimer sammen med partifællerne fra Venstre.

De har i de seneste to timer spist flittigt af den store sejrslagkage, som blev sat frem, da det stod klart, at Venstre havde fået et drømmevalg.

Kenneth Muhs rømmer sig. Kantinen bliver stille som graven. Foran sig har han et papir med de 25 personer, der de næste fire år skal sidde i Nyborg Kommunes byråd. Først læser Kenneth Muhs kandidatens navn op – derefter det personlige antal stemmer.

- Kenneth Muhs. 5.510 personlige stemmer.

Kantinen bryder ud i jubel og tvinger ham til at holde en kunstpause. Mønsteret gentager sig ved de næste ni kandidater. Først navn – så de personlige stemmer – efterfulgt af jubel.

Alle øjne hvilede på Kenneth Muhs, da han læste de personlige stemmetal op.
Alle øjne hvilede på Kenneth Muhs, da han læste de personlige stemmetal op.
Foto: William Ejsing

Jan Reimer. Kenneth Muhs må tale ekstra højt for at overdøve de buhråb, som kommer promte. 204 personlige stemmer.

For første og eneste gang i aften er der ingen kunstpause i Kenneth Muhs oplæsning. De få der klapper, kan ikke overdøve de, der buher. 

Ingen kommentar

I 2013 skiftede Jan Reimer Socialdemokratiet ud med Venstre, efter stemmerne var talt op. Han har aldrig begrundet sit skifte, som ikke kun gjorde Kenneth Muhs til borgmester, men ydermere fremkaldte mange nyborgenseres vrede.

I de seneste fire år har hverken borgerne eller pressen ladet Jan Reimer glemme skiftet, og derfor undgår han også TV2/Fyns kamera og mikrofon med en frase brugt af så mange før ham:

- Ingen kommentar.

De personlige stemmetal fra Nyborg Kommune. Jan Reimer er nummer 11 på listen
De personlige stemmetal fra Nyborg Kommune. Jan Reimer er nummer 11 på listen
Foto: William Ejsing

I de næste fire år vil Jan Reimer sidde i byrådet sammen med tolv andre fra Venstre, ni Socialdemokrater, to fra Dansk Folkeparti og Suzette Frovin fra SF.

 

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

 

 

 

Oversigt

    Oversigt