Væn dig dig til tanken: Insekter skal erstatte din bøf

Den knaser godt: Lasse Hinrichsen fra ENORM vil have byttet svine- og oksekød ud med bunker af orm.

For de fleste er tanken om en stor bøf mere appetitlig end tanken om en stor bunke melorme. Men det er en vanesag, mener Lasse Hinrichsen fra ENORM. Han er i disse dage på festivalen SPIS i Odense for at vænne os alle til tanken.

- Vi kan ikke blive ved med udelukkende at spise kvæg og svin, så vi skal prøve at substituere det med insekter, siger han, mens han står og promoverer de spiselige melorme.

Han erkender, at det vil tage en rum tid, men han mener, at det er nødvendigt, at vi sadler om fra ko til andre og mere bæredygtige proteinkilder.

- Det bliver en lang, men også spændende proces at ændre vaner. Vi har nogle ret faste vaner, når det drejer sig om fødevarer, forklarer Lasse Hinrichsen.

Det skifte skal blandt andet bæres af, hvordan vi transformerer de kravlende kryb til gastronomiske fornøjelser. Her på standen er de for eksempel lavet med chilismag og sourcreme and onion. På længere sigt arbejder EU med 10 til 12 forskellige insekter, herunder fårekyllinger, som fremtidige fødevarer.

Lasse Hinrichsen tror ikke, at vi kommer til at spise dem levende, som man ser det i visse lande. De skal forarbejdes:

- Vi sætter heller ikke tænderne i levende grise og køer.

For TV 2/FYN’s reporter Christina Vibe Jensen var der ingen vej udenom. I det fynske folks tjeneste måtte hun smage på varerne. Hun fik et par stykker med chili, som hun slyngede indenbords med et ”skål”:

- Den knaser godt, lød den umiddelbare reaktion. Og det var muligvis ikke så tosset endda, for hun snuppede en ekstra, da hun rundede interviewet af.

Oversigt

    Oversigt