Vær forsigtig på skovturen

Naturstyrelsen på Fyn advarer fynboerne, inden de eventuelt går en tur i skoven i weekenden. Det kan stadig være forbundet med fare.

Stormen i mandags har sat sit præg på de fynske skove. Skovejerne har i disse dage travlt med at rydde op. Men det tager tid, inden alt er gået efter i sømmene.

Naturstyrelsens skove på Fyn gik nemlig ikke fri. Træer væltede, store grene brækkede af, mindre grene, kviste og blade fløj langt omkring. Det gælder fx i Svanninge Bakker og Sollerup Skov ved Faaborg og skovene på Langeland, men i alle fynske skove er der stormskader.

- Man skal tænke sig meget om, hvis man tager i skoven. Det er mere farligt end normalt, siger Søren Strandgaard, der er skovrider ved Naturstyrelsen Fyn.

Der er stadig træer som står løst, og som pludseligt kan vælte. Oppe i trækronerne hænger der fortsat brækkede grene, og de kommer ned før eller siden.

Mens der ved stormen i 1999 væltede hele beplantninger, er de væltede og beskadigede træer efter oktoberstormen til gengæld spredt hist og pist. Det gør det tidskrævende og dyrt at finde dem. Men findes skal de.

- I første omgang rydder vi op ved færdselsårerne, sådan at folk kan komme til og fra arbejde. Det næste er at rydde op, så man kan komme ind i skovene, siger Søren Strandgaard.

Når det skadede træ er fundet, bliver det bagefter solgt som brænde eller til industrien.

Naturstyrelsen Fyns foreløbige vurdering er, at der er faldet omkring 1.500 m3 træ i vores skove.

Oversigt

    Oversigt