Vær tålmodig: Letbanearbejde giver busforsinkelser

Onsdag startede forberedelserne til letbanebyggeriet for alvor i krydset mellem Østre Stationsvej og Nørregade i Odense. Det har skabt trafikpropper og dermed også forsinkelser for busserne.

Fra onsdag morgen er det ikke længere tilladt at svinge til venstre fra Østre Stationsvej til Nørregade. Og fra torsdag morgen er Østre Stationsvej indsnævret fra fire til to spor, da der skal flyttes ledninger for at gøre plads til letbanen.  Det påvirker busruterne, skriver FynBus i en pressemeddelelse. 

Ændringerne giver trafikale udfordringer både for biler og busser. FynBus oplever i øjeblikket forsinkelser på op til 15 minutter i dagtimerne, og opfordrer derfor passagerer til at tage en tidligere afgang end normalt, hvis de vil være sikre på at nå frem til tiden. 

Forsinkelserne påvirker både de busser, der kører ad Østre Stationsvej, men også ruter på Thomas B. Thriges Gade og Hans Mules Gade påvirkes, da krydset Østre Stationsvej / Thomas B. Thriges Gade også er ramt af kødannelser. FynBus forventer dog, at forsinkelserne vil blive mindre i løbet af den næste uges tid, da bilisterne finder ud af at vælge andre veje. 

Busserne holder ikke hvor de plejer

Letbaneforberedelsen har også haft indflydelse på bussernes holdepladser. FynBus desuden været nødt til at ensrette busterminalen på Østre Stationsvej, så alle busserne kører ind ved den gamle banegård og ud ved Nørregade. Det betyder, at busserne, der normalt holder på Plads A og C, i stedet er flyttet til det gamle taxaspor, hvilket kan ses på kortet. 

 
 

 

Oversigt

    Oversigt