I det fynske folks tjeneste

Værested i Otterup reddes

Efter at Nordfyns Kommune har fået lov at hæve skatten, skal kommunens åbne værested for mennesker med psykiske lidelser alligevel ikke lukkes.

Det er alligevel ikke slut med kaffehyggen på Værestedet i Otterup.

Fortsætter i ny form

Brugere af værestedet Nordfyn kan ånde lettet op. Efter at det i sidste uge kom frem at værestedet skulle lukkes, fordi kommunen mangler penge, tyder alt nu på at stedet fortsætter i en eller anden form.

- Vi er som kommune ikke forpligtet til at have den slags steder, men vi anerkender at der er behov for et sted, og vil derfor sikre at det kan fortsætte  i en ny form, siger borgmester Morten Andersen Venstre, til TV 2/Fyn. 
Værestedet er det eneste af sin art i Nordfyns Kommune. Et sted hvor folk med psykiske lidelser eller misbrugsproblemer kan komme ind fra gaden, uden først at skulle igennem sagsbehandlere og visiteres til et dagtilbud.

Budget halveres

Der er i dag to ansatte og otte frivillige hjælpere på væretedet. Om der fremover kun skal være  en enkelt ansat vil bormgesteren ikke udtale sig om.
 -Værestedet kan fortsætte,  men med et budget på det halve af det nuværende, som er en million kroner. Det oplyser borgmester Morten Andersen, Nordfyn Kommuen til TV 2/Fyn.   

Tilsagnet fra indenrigsministeren om at Nordfyns Kommune må hæve skatten svarende til 20,4 mio. kr. årligt betyder at en række varslede besparelser kan  tages af bordet.
Det gælder især inden for børneområdet og ældreplejen men redder altså også værestedet fra lukning.
 
   

Se indslag i aften kl 19.30