Værested for sindslidende i fare

Et værested for sindslidende i Odense frygter kommunens spareplaner. Det succesrige værested Stoppestedet risikerer at blive så presset af besparelserne, at det vil være katastrofalt for brugerne, mener lederen.

1700 sindslidende

Odense Kommune skal spare 68 millioner kroner og lægger op til at Stoppestedet ikke får flere penge det næste halve år. Hvis forslaget bliver en realitet kan Stoppestedet, der hver måned bliver brugt af 1700 sindslidende, kun holde åbent et par aftener om ugen mod nu seks aftener om ugen.

- Vi er det sted, hvor folk kan komme, når alt andet er lukket ned. Så det får jo nogle fatale konsekvenser, hvis vi også skal til at lukke, når klokken bliver seks om aftenen. hvor er det så lige folk går hen, siger Birthe Hviid, der er leder af Stoppestedet.

Eneste kontakt til omverdenen

Det er Regeringen, der kræver, at landets kommuner sparer millioner kroner, fordi kommunerne som noget nyt skal overholde deres budgetter ned til mindste krone.

Spareplanen betyder blandt andet også at både Stoppestedets besøgsordning og telefonrådgivning risikerer at stoppe.

- Mange af de mennesker, der ringer ind, har ikke andre kontakter, har ikke andre mennesker at snakke med end telefonen, så hvis den lukker, så bliver det fatalt, siger Birthe Hviid.

Odenses borgmester, Jan Boye, har nu sendt et brev til Regeringen, hvor han beder om at få ændret lovforslaget, så kommunen ikke er nødt til at spare de mange millioner.

Oversigt

    Oversigt