Værftsdirektør vinder fynsk erhvervspris

Roar Falkenberg, der er direktør på Søby Værft, har onsdag fået tildelt TietgenPrisen. Han får blandt andet prisen for sit arbejde med elfærgen Ellen, som er bygget på det ærøske værft.

Roar Falkenberg har skabt  bemærkelsesværdige og beundringsværdige resultater i erhvervslivet; og samtidigt har haft overskud til at engagere sig og gøre en forskel til glæde for lokalsamfundet. 

Det mener i hvert fald priskomitéen bag Tietgenprisen, der onsdag blev tildelt Søby Værfts direktør, Roar Falkenberg.

Han har de seneste 16 år stået i spidsen for Ærøs største private arbejdsplads, der tæller omkring 100 medarbejdere. 

- Det har været fremsynet, vedholdende og hårdt arbejde. Trods krisetider i værftsbranchen, trods klager fra konkurrenter og tekniske udfordringer er I lykkedes med at bevare en stor arbejdsplads som både arbejder med reparationer og nybygninger samt ikke mindst at udtænke og bygge verdens største 100 procent eldrevne færge, Ellen, lød det blandt andet i begrundelsen fra priskomitéens formand, Peter Zinck. 

Elfærgen Ellen blev i august sat i drift og sejler mellem Søby og Fynshav. 

I sin begrundelse fremhævede komitéens formand desuden den femårige sponsoraftale, værftet har lavet med Marstal Skole. Aftalen betyder, at Søby Værft hvert år sponsorerer en teatertur til København for skolens 5. klasse elever. 

Tietgenprisen blev første gang uddelt i 2005. 

Tietgenprisen

Oversigt

    Oversigt