Vagt: Jeg gik i chok

Han har været fodboldkontrollør i 19 år. Men onsdag gik det helt galt, da han samlede et kanonslag op. Tommelfingeren hang i laser, og den garvede vagt gik i chok.  

Pegefinger forsvandt

45-årige Jack Pedersen har altid været glad for at være kontrollør ved fodboldkampe. Men onsdag aften på Monjasa Stadion i Fredericia udviklede en pokalkamp mellem OB og FC Fredericia sig til ren tumult.

Jack Pedersen blev kaldt ned til området med OB fans, fordi de var begyndt at vælte hegnet og kaste med fyrværkeri og golfbolde. Hvad han troede var et romerlys, viste sig at være et kanonslag. Og i samme øjeblik han samlede det op, sprængte det i hånden på ham.

- Jeg går i chok og kigger ned på min hånd, og jeg kan bare se, at det her er gået grueligt galt, fortæller Jack Pedersen til TV 2/FYN.

Hans tommelfinger hang i laser og det yderste af hans pegefinger forsvandt.

Jack Pedersen er til daglig kontorassistent ved Odense Kommune, og han er derfor afhængig af sine hænder.

- Da jeg ligger på sygehuset, der kommer alle tankerne. Økonomi. Dit og dat. Fremtiden. Arbejde. Alt muligt. Så den var svær at sluge, fortæller han.

Det er blevet for voldeligt

Jack Pedersen har været kontrollør i 19 år, og han har tydeligt kunnet mærke forråelsen i fodboldverden. Tidligere kunne han drikke en øl med fans og fodbold var en fest.

- På det seneste er det gået over gevind (...) Nogen kommer jo bare for at slås, siger Jack Pedersen.

Jack Pedersens tommelfinger er nu virret fast med ståltråd, men det er endnu for tidligt at sige noget om, han får lov til at beholde den.

Jack Pedersen er ikke vred på den eller de personer, der har kastet kanonslaget. Men han håber, de lærer noget.

- Inderst inde håber jeg, at de bliver fanget eller bliver skræmt af det de ser, der er foregået og ikke en anden gang gør sådan noget. Det er blevet for voldeligt.

Oversigt

    Oversigt