Vagtkorps har stoppet busballaden

Fyns Amts forsøg med at sætte vagter på busruten til Otterup lørdag aften er en succes. Siden ordningen startede i begyndelsen af december har der ikke været nogen episoder med vold eller hærværk på den plagede rute.

Igen fredelig busrute til Otterup

Fyns Amts forsøg med at sætte vagter på busruten til Otterup lørdag aften er en succes. Siden ordningen startede i begyndelsen af december, har der ikke været nogen episoder med vold eller hærværk på den plagede rute.

Balladen på ruten startede for mere end et år siden. Omkring 80 unge i alderen 14 til 17 år drager næsten hver lørdag fra Odense til Otterup for at gå i byen på diskoteket Ibs Garage. Busturen blev benyttet til omfattende hærværk, vold og trusler mod passagere og chauffører.

I januar sidste år installerede Combus videokameraer i bussen, så politiet hurtigt kunne reagere på uroligheder og genkende de unge, der lavede ballade. Men denne ordning virkede ikke.

Men fra lørdag den 16. december satte Fyns Amt to vagter på ruten lørdag aften, og det har altså stoppet de unges hærgen.

I dag er andre passagere end dem til Ibs Garage igen begyndt at bruge linje 805 lørdag aften. Og hverken politi eller amt har modtaget anmeldelser om vold eller hærværk på ruten.

Vagtordningen på bussen til Otterup fortsætter indtil videre.

Oversigt

    Oversigt