Valdermarsdag skal være kartoffeldag

Valdemarsdag den 15. juni skal være hele Danmarks Kartoffeldag. Det mener Danmarks Kartoffelråd. Derfor vil rådet på Valdermarsdag vil servere kartofler og snaps på pleje- og aldersdomshjem over hele landet.

-

Valdemarsdag den 15. juni skal være hele Danmarks Kartoffeldag. Det mener Danmarks Kartoffelråd. Derfor vil rådet på Valdermarsdag vil servere kartofler og snaps på pleje- og alderdomshjem over hele landet.


17.000 snapse
Selvom maden på de danske plejehjem i de fleste tilfælde er ganske udmærket, så længes mange ældre medborgere efter sjældne smagsoplevelser. Det vil Danmarks Kartoffelråd gerne gøre noget ved. I samarbejde med kartoffelavlere og De danske spritfabrikker vil landets plejehjembeboere få serveret to tons nye danske frilandskartofler og 17.000 snapse på Valdemarsdag.


Dagen er samtidig udnævnt til Danmarks Kartoffeldag.


I 2000 besluttede Danmarks Kartoffel Råd på sit årsmøde på Egeskov Slot derfor for første gang at opfordre alle kommuner i Danmark til at gøre Valdemarsdag til en festdag både for beboerne på pleje- og alderdomshjemmene og for vores sidste ægte sæsonspise.  

Oversigt

    Oversigt