Valgbutikker skal sælge politikernes budskaber

Valgbutikker er begyndt at skyde op rundt omkring i byerne på Fyn. Tidligere var det Venstres Lars Løkke Rasmussen, der klippede snoren over til Venstres ny valgbutik i Odenses.

Blå møller og balloner. Alt er snart klar i valgbutikken til at lange Venstrepolitik over disken i Kongensgade i Odense.

- Der skal ikke være nogen i Odense, der skal være i tvivl om, hvem Jane Jegind er, og hvem vi gerne vil have som borgmester, siger byrådskandidat for venstre i Odense Anette Strøm Thysen.

Længere ned af gaden er der også valgkampstemning hos Socialdemokraterne. Valgbutikker skyder op og er blevet partiernes alternativ til vælgermøder. Et drop in sted, når vælgerne alligevel er ude at handle.

- Vi havde valgbutik for fire år siden. Det var en kanon succes, så vi håber vi kan gentage succesen, siger Helle Nielsen, Socialdemokraternes byrådskandidat.

TV 2/FYN spurgte folk på gaden, hvad de synes om valgbutikker, og svarene er positive.

Vælgerne skal lokkes ind

Men der skal arbejdes for sagen. Kunderne kommer ikke af sig selv.

- Vi skal ud på gaden og have fat i folk og have en rigtig god snak med dem. Ind til en kop kaffe og nogle gode diskussioner. Nej, de går ikke ind af sig selv, siger Helle Nielsen.

Både rød og blå lejr udnytter, at der fredag aften er open by night i Odense.

Socialdemokraterne byder på musik, anekdoter og arbejdersange, mens Venstre har fået partiets førstemand Lars Løkke Rasmussen til at komme og åbne den blå butik.

Oversigt

    Oversigt