I det fynske folks tjeneste

Valgdag er også toiletdag

Kommunalvalget tirsdag den 19. november får skarp konkurrence om opmærksomheden. Dagen er nemlig samtidig udnævnt af FN til international Toiletdag. En skole i Odense får 20 nye toiletter.

Den Internationale Toiletdag er en FN-mærkedag, som skal sætte fokus på, at to en halv milliard mennesker i hele verden lever uden ordentlige toiletforhold, og at man ved at forbedre de sanitære forhold især i tredje verdenslande ifølge FN kan redde flere end 200.000 børns liv hvert år.

På Fyn bliver toiletdagen blandt andet markeret af vvs-grossisten Brødrene Dahl, der giver 20 nye toiletter til Munkebjergskolen i Odense, hvor hovedparten af toiletterne i dag er over 40 år gamle.

- Vi vil gerne benytte Den Internationale Toiletdag til at sætte fokus på et overset sundhedsproblem. Dårlige sanitære forhold i de danske folkeskoler er efterhånden et kendt problem, siger Morten Kilden Nikolajsen, kommerciel direktør i Brødrene Dahl.

På Munkebjergskolen hilser de donationen velkommen, og håber, at de nye toiletter kan forbedre elevernes toiletvaner. Samtidig vil skolen bruge dagen til at debattere sanitære forhold i resten af verden.

- Vi er meget glade for, at vi nu får nogle bedre sanitære rammer for alle på skolen. I forbindelse med udskiftningen vil vi også give flere af væggene på vores toiletter ny maling eller anden opfriskning, så der er gode rammer for os alle på skolen, når vi går på toilet, siger skoleleder Finn Holm Ewald.

Læs mere om Den Internationale Toiletdag

Ved du noget? Så send os et tip