Valget står mellem elektrikeren og fagforeningsbossen

Fronterne er trukket klart op mellem Venstre-borgmester Søren Steen Andersen og den socialdemokratiske udfordrer Charlotte Vincentz Petersen.

- Der mangler politisk lederskab i Assens Kommune. 

Så klart lyder meldingen fra Charlotte Vincentz Petersen, som stiller op til borgmesterposten for Socialdemokratiet.

- Det er ikke nok, at en borgmester kører rundt i kommunen og tager billeder til Facebook og forsøger at tale en masse små ting op. Der skal tages anderledes konkret fat på de store udfordringer, vi har i vores kommune, siger Charlotte Vincentz Petersen.

Politisk lederskab er det første, som den socialdemokratiske borgmesterkandidat nævner, når hun bliver bedt om at nævne den afgørende forskel på hende selv og Assens Kommunes nuværende borgmester, Søren Steen Andersen fra Venstre.

Bedre sundhedstilstand

Blandt de konkrete udfordringer nævner Charlotte Vincentz Petersen ældre- og handicapområdet, hvor kommunens tilbud og administration bør forbedres.

- Blandt andet fordi vi i Assens Kommune generelt er udfordret, når det gælder sundhedstilstanden hos vores ældre og handicappede, forklarer hun.

Skole- og dagtilbudsområdet er et andet indsatsområde for den socialdemokratiske udfordrer, og netop her findes en fælles kampplads mellem hende og den siddende borgmester. De to er helt uenige om fremtiden for kommunens skoler og dagtilbud.

Frit valg 

- Den afgørende forskel ligger nok der, bekræfter borgmester Søren Steen Andersen.

- Jeg står for et frit valg for Assens Kommunes borgere. Og det betyder konkret, at jeg mener, at der for eksempel også skal være plads til små skoler, så forældre kan vælge at lade deres børn gå der. Vi har en god tradition i Assens Kommune med forskellige skoletilbud, hvor folk frit kan vælge mellem folkeskoler og friskoler, og vælge mellem kommunale og private daginstitutioner. Det frie valg skal vi fastholde, siger Søren Steen Andersen.

Blandt andre vigtige fokusområder nævner Søren Steen Andersen arbejdet med at understøtte en øget bosætning i Assens Kommune, og at skabe de bedst mulige forhold for erhvervsvirksomheder.

Vækst

- Jeg mener, det er vigtigt at tiltrække nye borgere og skabe nye arbejdspladser. Vi har allerede mange stærke erhvervsvirksomheder, der sikrer produktionsjob, altså håndens arbejde. Det skal vi understøtte, for det skaber vækst, forklarer Søren Steen Andersen.

Assens Kommunes nuværende borgmester Søren Steen Andersen er oprindelig uddannet elektriker. Han bor i Tommerup sammen med sin kone Laura og børnene Lise, Karl og Svend på henholdsvis 7, 9 og 13 år.

Charlotte Vincentz Petersen er formand for fagforeningen 3F i Odense. Hun bor i Tommerup Stationsby sammen med Lars og i alt fem sammenbragte børn i alderen 20 til 26 år, som dog alle er flyttet hjemmefra.

Oversigt

    Oversigt