Valgforsker: golfsag belaster Boye

En meget skidt sag at blive forbundet med, tilmed så kort før kommunalvalget. En valgforsker på SDU kalder BTs nye afsløringer af Anker Boyes golfrejser for typen: værst tænkelige sager. 

Kan koste dyrt

BT skriver, at Anker Boye i mindst to tilfælde har fået firmaer til at betale for sine og også hustruens golfture med efterfølgende middage. Den ene tur blev betalt aff Lillebælt-Gruppen, der har fået til at opgave at bygge kommunens kulturhus.
 
Den slags sager kan koste dyrt, vurderer valgforsker Christian Elmelund-Præstekær.

- Det er de værst tænkelige sager af den slags, hvor man kan blive skudt i skoene, at man er købt og betalt - eller er magtfuldkommen, siger Elmelund-Præstekær. 
 

Radikale kræver regler om åbenhed

De nye oplysninger kommer blot få dage efter at Anker Boye blev kritiseret for at lade et tysk IT-firma betale for to andre golfture.
Og Anker Boyes egne støtter kræver nu, at borgmesterkandidaten skaber åbenhed om betalte rejser, ture og gaver.

Enhedslistens Per Berga kalder det meget vigtigt, at man lægger det frem, hvem man får betalt ting af, ligesom man f.eks gør det i Københavns Kommune.

Og De Radikales spidskandidat Susanne Ursula Larsen siger til TV 2/Fyn, at der bør laves regler på området.
 
- Hvis man vælger at sige at man skal oplyse om gaver, som er over bagatelgrænsen, dvs mere end en t-shirt eller en flaske rødvin  - ja, så er det klart, at så skal sådan en golftur også lægges åbent frem, siger hun.
 
 

Oversigt

    Oversigt