Valgkamp forbudt på Nordfyn

Nordfyns kommune har indført "adgang forbudt" for folketingskandidater som for eksempel gerne vil uddele bolsjer på skolerne eller vise sig frem på plejehjemmene.

Økonomiudvalget i Nordfyns kommune besluttede onsdag, at folketingskandidater under en valgkamp ikke uden videre må besøge en institution, skole, jobcenter eller lignende.

- Vi ønsker at holde valgkampen ude af vores institutioner, vi ønsker ikke, at vores institutioner bruges i de enkelte kandidaters valgkamp, siger borgmester Morten Andersen, Venstre.

Generer ansatte og borgere

Begrundelsen er, at et besøg af en folketingskandidat - med en oftest dertil hørende pressedækning - påvirker institutionen, de ansatte og borgere, som er til stede. Herudover vil et besøg oftest kræve forberedelse.

- Det vi ikke har brug for, er at et hav af politikere tre uger før en valgdato komme rendende og lover guld og grønne skove, siger borgmester Morten Andersen, Venstre.

Et flertal i økonomiudvalget besluttede derfor, at Nordfyns Kommune fremover som hovedregel ikke ønsker, at kommunens institutioner anvendes i forbindelse med en valgkamp.

Og hvis nogen alligevel insisterer, så skal de henvende sig direkte til borgmesteren eller kommunaldirektøren.

Fakta fra dagsorden

Oversigt

    Oversigt