I det fynske folks tjeneste

Valgløfte: Gratis muskelmasse

Arkivbillede

Unge i Faaborg-Midtfyn skal kunne løfte jern og spinne helt gratis. Det mener en lokal socialdemokrat, der gerne vil vælges ind i kommunalbestyrelsen. 

Socialdemokraten Peter Pedersen foreslår, at  alle unge under 18 år tilbydes gratis medlemskab af de lokale fitnessforeninger.

Kandidaten lægger vægt på, at Faaborg-Midtfyn Kommune i forvejen er opmærksom på et stigende problem med flere og flere unge, der ikke har en aktiv fritid - et problem, der kan føre til fedme.

- Jeg ser dette tilbud som en enestående chance for at øge andelen af unge, der  har en aktiv fritid og samtidigt virkeliggøre de flotte visioner om forebyggelse - både når det gælder sundhed, men også på det sociale område, udtaler Peter Pedersen i en pressemeddelelse.

Pengene skal blandt andet komme fra folkeoplysningspengene, og så må foreningerne også selv punge ud, mener Peter Pedersen.

- De foreningsbaserede fitnessforeninger har mulighed for at få tilskud til etablering i dag, og jeg mener godt, at kommunen kan stille modkrav  herfor. Jeg ser også dette som et løft til de foreninger, der allerede har etableret sig med en fitnessafdeling og en hjælp til dem, der tænker på at starte op. Tesen er, at når den unge for eksempel i to år har benyttet sig af tilbuddet, så vil han/hun med stor sandsynlighed fortsætte i foreningen, siger kandidaten.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.