Valgugen bliver regnfuld og blæsende

Den kommende uge byder på regn og blæsevejr helt ind til valgdagen. Men vinden lægger sig i weekenden.

Valgkampen er en stormfuld tid - og den sidste uges vejrudsigt, inden der skal stemmes torsdag, byder ligeledes på kraftig blæst og regnvejr. Det fortæller Andreas Nyholm fra TV2 Vejret, der også lover omkring 15 grader både dag og nat.

Mandagen starter mest tørt, men fra middagstid begynder de første dråber at falde over den jyske vestkyst og breder sig til langsomt til det meste af Jylland, dele af Fyn og Nordsjælland.

- Det er ikke de store mængder regn, men der kommer et par millimeter og man bliver våd, når man skal hjem fra arbejde, siger Andreas Nyholm.

Vejret skyldes den tidligere tropiske orkan Katia, der ud over regnen også tager en kraftig blæst med sig og tydeligt markerer efteråret.

- Der er risiko for vindstød af stormstyrke allerede fra i aften, hvor den nordvestligste del af landet bliver hårdest ramt. Resten af landet får vindstød af stormende kuling, siger han.

- Både tirsdag og onsdag bliver det også rigtig blæsende dage, med hård kuling fra vest. Især tirsdag. Og med regnbyger begge dage, siger Andreas Nyholm.

Selve valgdagen, torsdag, bliver også blæsende - men vi bliver forskånet for alt for meget regnvejr.

- Det bliver ganske blæsende, men ikke så slemt som mandag-tirsdag-onsdag. Og så er der rimelig chance for sol og temperatur omkring de 15 grader - så alt i alt hæderligt valgvejr, siger han.

Og når valget så er overstået - ja, så kommer der bedre vejr.

- Der kommer et højtryk med let vind og chancer for masser sol - og sådan ser lørdagen også ud. Desværre har solen ikke så meget magt længere på grund af årstiden, så temperaturerne når kun op på 16-17 grader, siger Andreas Nyholm.

Oversigt

    Oversigt