I det fynske folks tjeneste

Vandmasser stopper trafikken

Rute 9 Spodsbjerg i retningen mod Odense mellem Svendborgsundbroen var indtil torsdag middag lukket for trafik. Store mængder vand stoppede torsdag nat og morgen trafikken.

1 af 5

Kør igennem Svendborg

Et ordentligt regnskyl i det sydfynske område betyder, at rute 9 Spodsbjerg i retningen mod Odense mellem Svendborgsundbroen er spærret af og lukket.

En lang strækning på cykelstien på Langelandsbroen er også forsvundet og ikke til at køre på. Den voldsomme vandmasse har skabt lange køer i nordlig retning fra Langeland til Svendborg.

Rute 9 Sundbrovej er nu farbar i sydgående retning, mens vejen fortsat er spærret i nordgående retning. Der henvises til, at man kører gennem Svendborg by for at komme videre til Odense.

Netop nu forsøger man at suge vandmasserne op. Men der er ikke noget konkret bud på, hvornår vejen igen vil blive åbnet.

40 millimeter vand

DMI oplyser, at der er faldet 40 millimeter vand på Fyn i løbet af natten og morgenen. På en almindelig juni måned regner det cirka 52 millimeter, hvilket næsten svarer til, hvad der er faldet det sidste døgn. Så fynboerne kan forhåbentlig se frem til en regnfri juni måned.