Vandpiber oser af succes

En ny rygekultur er blevet et hit herhjemme. Den eksotiske vandpibe har for alvor fået fat i danske rygere. Den fynske tobaksfabrik Mac Baren Tobacco Company har på bare ni måneder solgt 15.000 startsæt. Men smuglertobak ødelægger duften af succes for tobaksfabrikken.

-

En ny rygekultur er blevet et hit herhjemme. Den eksotiske vandpibe har for alvor fået fat i danske rygere. Den fynske tobaksfabrik Mac Baren Tobacco Company har på bare ni måneder solgt 15.000 startsæt, som indeholder en vandpibe og tilbehør.

- Det er gået over al forventning. Vi havde slet ikke regnet med så stor interesse, siger marketingschef Erik Mønster til Børsen.

Successen har fået virksomheden til at satse. En ny medarbejder er blevet ansat til at sælge piber og tobak til cafeer og andre udskænkningssteder.

- Vi venter os en del af det marked. Cafeens ejer kan dels sælge kunderne noget tobak, og dels kan han glæde sig over, at de også køber andre varer i den times tid, de bruger på at ryge, fortæller Erik Mønster.

Trods duften af succes over vandpibesalget, lugter vandpibetobakken ikke lige godt alle steder, mener virksomheden. Salget går nemlig ikke så godt. Det mener Mac Baren skyldes smuglertobak, der sælges åbentlyst fra kiosker og grønthandlere især i de større byer. Tobakken sælges uden afgifter, og dermed bliver prisen en tredjedel af Mac Barens tobakspriser. 

 

Oversigt

    Oversigt