Vandscootere jagtes måske ulovligt

I sidste uge var Middelfart Politi på jagt i Lillebælt og stoppede seks vandscootere, fordi det er ulovligt at sejle med de hurtige fartøjer i Danmark. Men det er en forkert fortolkning af loven og misbrug af et gammelt cirkulære, hævder en EU-ekspert.

-

I sidste uge var Middelfart Politi på jagt i Lillebælt og stoppede seks vandscootere. Det kostede ejerne af de små, hurtige fartøjer en bøde på 1500 kroner, fordi det er ulovligt at sejle med vandscootere i Danmark.

Men det er en forkert fortolkning af loven og misbrug af et gammelt cirkulære, hævder EU-eksperten, professor Hjalte Rasmussen, Københavns Universitet. Han siger til Jyllands-Posten, at de vandscootere, man bruger i dag, slet ikke er ligeså larmende og forurenende, som de vandscootere, man brugte i 1994, hvor cirkulæret blev lavet.

Derfor er det et juridisk problem, at politiet i Middelfart og i andre politikredse bruger et cirkulære, der ikke er tidssvarende.
- Det er som at sammenligne en kødhammer med en strudsefjer, siger han til morgenavisen.

Hos Middelfart Politi mener politiassistent Henrik Olesen, at den opfattelse er helt forkert. Men for en god ordens skyld ser Henrik Olesen gerne, at sagen bliver afprøvet ved Landsretten. 

Oversigt

    Oversigt