Tiltag på vej mod vanvidsbilister: Her kører de som bindegale

TV 2 Fyn spurgte en række trafikanter i Østergade og Kochsgade, og de glæder sig over, at fartdæmpende tiltag er på vej flere steder i Odense.

I Odense er der planer om at lave en strategi for at komme vanvidsbilisme til livs.

Det skal blandt andet ske med en værktøjskasse med tiltag som øget trafikkontrol, vejbump og zoner med hastighedsbegrænsninger på enten 30 eller 40 kilometer i timen.

Derudover er der udpeget 18 strækninger i byen, hvor fartdæmpende tiltag kan komme i spil, og det bliver mødt med tilfredshed blandt odenseanerne.

- De kører decideret som sindssyge mennesker herovre, siger Jannick Mortensen fra Bogense, der studerer i Odense.

Bindegale som ham der

TV 2 Fyn spurgte tirsdag en række fynboer på gaden omkring Østergade og Kochsgade i Odense for at høre, om tiltagene ville hjælpe.

- Der bliver overhalet flere gange af BMW’er og Audi’er, fortsætter Jannick Mortensen, inden han bliver afbrudt af en bil, der passerer i høj fart.

quote Sådan én som ham der. De kører jo bindegalt

Jannick Mortensen, Bogense

- Sådan én som ham der. De kører jo bindegalt.

Skærmbillede 2021-05-11 kl. 13.12.51
Foto: Odense Kommune

Ned i fart

At kommunen vil bruge et millionbeløb på fartdæmpende tiltag, bliver positivt mødt af alle de fynboer, TV 2 Fyn talte med.

- Jeg har tit oplevet, folk kører alt for hurtigt, når de kører på vejen. Jeg synes, det er en god idé med noget vejregulering for at få folk ned i fart, siger Kristian Simonsen fra Odense.

- Halvanden million kroner er selvfølgelig mange penge, men folk kører også stærkt her. Jeg tror helt sikkert, det kommer til at hjælpe, siger Tobias Skøtt Danielsen fra Verninge.

Her er tiltagene

Værktøjskassen er delt op i forskellige tiltag på henholdsvis indfaldsveje, ringveje og store trafikveje, veje med boliger samt veje, hvor der primært er boliger.

Løsningerne på de tre vejtyper er henholdsvis:

  • Trafikveje: øget politikontrol
  • Trafikveje med boliger: vejbump og zoner med 40 kilometer i timen
  • Boligveje: bump, zoner med 30 kilometer i timen og vejlukninger

Hvor de fartdæmpende tiltag skal foretages, er udpeget (se grafikken herunder), men der er endnu ikke taget en endelig beslutning om, hvilke løsninger der skal etableres.

Skærmbillede 2021-05-11 kl. 13.15.03
Foto: Odense Kommune

I første omgang er der tale om et udspil fra By- og Kulturudvalget i Odense Kommune. Det er på dagsordenen 18. maj. Hvis det bliver stemt igennem, er det planen, at vejarbejdet kan gå i gang i 2021.