I det fynske folks tjeneste

Varetægtsfængslet: Indebrændt kvinde kæmpede for at slippe ud

Den 51-årige kvinde, der omkom i en brand i et hus i Ørbæk, kæmpede for at slippe ud, oplyser vidner til politiet. Kvindens samlever er blevet varetægtsfængslet.

00:10

Video: Ole Holbech

En 51-årig kvinde omkom onsdag aften i en brand i en etageejendom i Ørbæk. Politiet blev tilkaldt klokken 20.50 onsdag aften, og da redningsmandskabet nåede frem, fandt man frem til kvinden i huset. Efterfølgende forsøgte redningsmandskabet forgæves at få liv i kvinden.

Nu har Fyns Politi afhørt forskellige vidner, og det er kommet frem, at kvinden kæmpede for sit liv, inden hun blev reddet ud af den brændende bygning. 

Læs også Politi anholder mand på Fyn efter dødsbrand

Læs også Kvinde død i brand: Indsamling til brand-ramt familie

Spærret inde

- Vi har vidneforklaringer, der blev optaget i går, der fortæller, at man har hørt den pågældende banke på ruden indvendigt fra, kort før hun bliver bragt ud. Så det kan jeg godt bekræfte, siger politikommissær Jack Liedecke.

Politikommissæren fortæller, at kvinden tilsyneladende har været spærret inde og ikke kunne komme ud gennem døren, fordi håndtaget til det værelse, hun befandt sig i var defekt.

Samlever sigtet

Kvindens 46-åriges samlever er anholdt og blev torsdag eftermiddag varetægtsfængslet i fire uger for at have påsat branden. Han er sigtet efter traffelovens paragraf 180.

Ejendommen er i flere etager, og de andre beboere i ejendommen blev reddet ud ved egen hjælp og genhuset.

Fakta om straffelovens alvorlige paragraf om brandstiftelse

Sådan lyder straffelovens paragraf 180:

- Sætter nogen ild til egen eller fremmed ejendom under sådanne omstændigheder, at han indser, at andres liv derved udsættes for overhængende fare, eller det sker med forsæt til at volde omfattende ødelæggelse af fremmed ejendom eller til at befordre oprør, plyndring eller anden sådan forstyrrelse af samfundsordenen, straffes han med fængsel indtil på livstid.

Kilde: Straffeloven