Varmebølge kan ramme Danmark i pinsen

Det bliver bare varmere og varmere de kommende dage: Helt op til 27 grader, lover DMI.

En bølge af varm luft ruller mod de danske himmelstrøg, og det giver mulighed for at nyde dagene i den forlængede pinseweekend med strandture og grillmad.

Mens grundlovsdag blev en lidt grå affære flere steder med byger, torden og skyer, så bliver det nu helt anderledes sommerligt, lyder den glædelige melding fra DMI's vagtchef Bill Vejdegren.

- Vi skal lige have overstået fredagen, som byder på byger flere steder. Især i Jylland kan der komme kraftige regnskyl med torden. Temperaturen vil nok ikke komme højere op end 18 grader, men så stiger termometret ellers de efterfølgende dage til helt op til 27 grader, siger han.

I takt med, at graderne stiger, falder muligheden for byger.

- Vi får stort set tørt vejr hele pinsen og svag vind. Lokalt kan der, især søndag, komme lidt vand. Men langt de fleste steder vil det være rigtig flot vejr.

Lørdag ventes temperaturen at snige sig op i nærheden af 22 grader, mens både pinsedag og 2. pinsedag bliver nogle rigtig fine sommerdage med op til 25 grader mange steder.

- Og i det midtjyske samt ude ved Jyllands vestkyst kan temperaturerne nå op på 27 grader, siger Bill Vejdegren.

Tirsdag bliver også varm og solfyldt med mulighed for 27 grader visse steder.

Dermed er der udsigt til en ægte varmebølge. Hvis gennemsnittet af de højeste temperaturer tre dage i træk overstiger 25 grader er der tale om en varmebølge ifølge DMI's definition.

- Og det kan jo godt blive tilfældet søndag, mandag og tirsdag, konstaterer vagtchefen.

Derefter nærmer lidt køligere vejr sig. Onsdagen bliver flot ifølge DMI, men temperaturen falder til 18-23 grader.

Oversigt

    Oversigt