I det fynske folks tjeneste

Varmestue i Odense truet af lukning

Kirkens Korshær kan ikke få økonomien til at løbe rundt for varmestuen i Nørregade i Odense. Derfor lukker den ved årsskiftet.

Kirkens Korshærs varmestue i Nørregade i Odense er truet af lukning.

Det koster 650.000 kroner, at videreføre varmestuen. Hidtil har Odense Kommune givet et tilskud på 375.000 kommunale kroner, og Kirkens Korshær selvskaffet de sidste omkring 700.000 kr.

Kirkens Korshær har forhandlet med Odense Kommune om et øget tilskud, men uden held.

Formand for Kirkens Korshær i Odense, Karen Maigaard, fortæller, at kassen nu er tom, og varmestuen lukker ved årsskiftet.

- Vi har 350 brugere hver måned, og hver dag kommer der 70-80 for at spise, får en kop kaffe eller hjælp fra vores sygeplejerske, fortæller daglig leder Kaj Skjølstrup.

Socialrådmand Erik Simonsen (NA) fastholder, at der ikke er flere penge til Kirkens Korshærs varmestue.

- Hvis Kirkens Korshær ikke kan få økonomien til at løbe rundt, så er der nok en anden frivillig organisation, der vil drive den videre, siger socialrådmand Erik Simonsen (NA).

En lukning af varmestuen vil betyde, en markant forringelse af forholdene for de socialt udsatte i Odense, mener SF i Odense.

- Det handler om mennesker, som ikke har andre steder at gå hen for at få et dagligt ordentligt måltid mad, bad og omsorg i en presset hverdag. Desuden vil en lukning give et mærkbart øget pres på indre by, i form af mange flere socialt udsatte i bybilledet, siger Brian Dybro,
Byrådsmedlem for SF.