Varsel om færgestrejke

En omfattende strejke kan i næste uge lamme mange bilfærgeruter i Danmark - herunder ruten mellem Bøjden og Fynshav. Sømændenes Forbund under SID har varslet konflikt, da de ikke er tilfredse med forhandlingerne af den kommende overenskomst.

-

En omfattende strejke kan i næste uge lamme mange bilfærgeruter i Danmark - herunder ruten mellem Bøjden og Fynshav. Sømændenes Forbund under SiD har varslet konflikt, da de ikke er tilfredse med forhandlingerne af den kommende overenskomst.

Sømandsformanden, Søren Sørensen, mener at Bilfærgernes Rederiforening har indført et nyt begreb - skibsmekanikere - for det, man i dag kalder matroser eller skibsassistenter. Indførelsen af det nye begreb får skibsassistenterne til at frygte, at de bliver presset ud, da de laver det samme arbejde som de nye skibsmekanikere.

Men arbejdsgiverne i Bilfærgernes Rederiforening mener, at der er indgået en overenskomst, blot ikke med SiD men med Dansk Metal. Sagen skal nu behandles i Arbejdsretten, da arbejdsgiverne har gjort indsigelse mod varslet.

Oversigt

    Oversigt