Vegansk aftensmad i Svendborg

Vegansk mad vinder større og større indpas, men det er ikke kun et storbyfænomen. I Svendborg rider de med på den bølge i en sådan grad, at de næsten ikke kan følge med.

62 kilo hvidløg, 30 stor spidskål, 12 kilo hvidløg, 30 stor spidskål og 93 kilokartofler. Det er blot nogle af de ingredienser, der skal til for at lave en overordentlig stor vegansk menu. Tempoet er højt i Svendborg i dag.

- Der har været en lang større tiltrækning, end vi havde håbet på, så det er jo bare dejligt, fortæller Lasse Hougaard, der er initiativtager, Vegan Sydfyn.

Ifølge arrangaørerne er det det største spontant veganske arrangement nogensinde i Danmark. De håbede på op til 100 tilmeldte til aftenbuffetten, men hurtigt var der 330 tilmeldte, hvorefter arrangørerne måtte lukke for tilmeldinger.

Der vil være flere veganere  i 2016
Ifølge Lasse Hougaard vil den veganske bølje vare ved og endda blive større i fremtiden.

- Det er ikke bare en dille, det er noget, som folk vil tage til sig, og der vil komme mange flere veganere i 2016, det er jeg meget overbevist om, siger Lasse Hougaard.

Det er tanken om at skære ned på kødet, da Danmark er det land i verden, der spiser mest kød per indbygger, som har fået initiativtageren til at tænke i andre madvaner.

Initiativtageren selv har ikke spist svinekød i 18 år,  og han er for tre måneder siden blevet fuldeblods veganer.

Oversigt

    Oversigt