Vejdirektoratet på store rejsedag: Det kører fint 7-9-13

Turen fra Sjælland til Jylland tager ikke længere tid 23. december end andre dage, siger Vejdirektoratet.

Trafikken glider, og der er lillejuleaften fin plads til de mange biler, som er på vej i enten østgående eller vestgående retning for at fejre jul.

Sådan lyder det fra vagthavende hos Vejdirektoratet Marianne Bom 23. december, som traditionen tro er en af årets største rejsedage.

- På vores overvågningsskærme kan jeg se horder af lys derude. Der er rigtig mange biler på vejene både i den ene og den anden retning, men primært mod vest. Men 7-9-13 så glider det, som det skal, siger Marianne Bom.

Tidligere på dagen skabte tre mindre trafikuheld en lang kø på Vestmotorvejen i vestgående retning. Selv længe efter oprydningen var der kø, oplyser Vejdirektoratet.

Men omkring klokken 18 glider trafikken igen landet over. Ifølge Marianne Bom skal der dog ikke mere end et lille uheld til at få den tætte trafik til at kokse.

- Det kører nu, men de kører så tæt, at hvis der sker et uheld, så har du rask væk en forsinkelse på en halv time, lyder det.

Overholder man normalt fartgrænsen, så er der ingen forsinkelser i øjeblikket, forsikrer den vagthavende ved Vejdirektoratet.

Ifølge hende er den 23. december i år en særligt stor rejsedag. Det kommer nemlig meget an på ugedagen. Hvis 23. december falder en lørdag, så er det sædvanligvis 22. december, der er den største rejsedag.

Marianne Bom forudser, at trafikken kommer til at køre roligt og uden problemer 24. december. Trafikken bliver mere lokal og centreret omkring middagstid og kort før aftensmadstid.

Heller ikke DSB oplever problemer lillejuleaften.

- Togene kører stadig meget fint over det ganske land her ved udgangen af denne sidste hverdagsmyldretid inden jul, skriver DSB i et trafikoverblik.

Dog er der længere rejsetid på 20-30 minutter mellem Odense og Svendborg på grund af fejl på signalerne ved Svendborg Station. Banedanmark arbejder på at udbedre fejlen.

Oversigt

    Oversigt