Veje, fortove og cykelstier flyttes: Nu kommer letbanen

Entreprenørfirmaet M. J. Eriksson har fået opgaven med at gøre plads til Odense Letbanes strækning fra Nyborgvej til Hjallese Station.

M. J. Eriksson har vundet opgaven med at flytte vejbaner, fortove og cykelstier og andet forberedende arbejde på letbanen strækningen fra Nyborgvej til endestationen i Hjallese.

Firmaet er allerede igang på den nordlige del af Ørbækvej, og senere på året går de i gang på den sydlige del og videre til Niels Bohrs Allé og Campusvej, eftersom de mandag tegnede kontrakt på den opgave med Odense Letbane.

M. J. Eriksson sikrede sig arbejdet med en pris på 28,4 millioner kroner foran fem andre danske entreprenører.

- Vi har haft nogle tilfredsstillende udbud af det indledende vejarbejde, der skal bane vej for letbanen. Også det seneste er faldet tilfredsstillende ud og holder sig inden for budgettet. Det giver os en stærk tro på, at vi kan få lavet anlægsarbejdet til tiden og til pengene, skriver Mogens Hagelskær, der er administrerende direktør for Odense Letbane P/S i en pressemeddelelse. 

M. J. Ericsson har tidligere vundet arbejdet med at bane vej for letbanen hele vejen ud til Hjallese Station, der bliver letbanens sydlige endestation.

Dermed har firmaet vundet tre af fire udbudte kontrakter om opgaven med at gøre plads til letbanen.

Arbejdet ventes at gå i gang i november.

Det består blandt andet i at ombygge en række store kryds på Ørbækvej og Niels Bohrs Allé, hvor letbanen skal køre i vejsiden.

Desuden skal der omlægges vejbaner på Campusvej, hvor letbanen kommer til at køre midt på vejen, og en ny stitunnel skal føres under Niels Bohrs Allé ved Campusvej til cyklister og fodgængere - ikke mindst de mange studerende på SDU.

Af i alt syv kontrakter på forberedende anlægsarbejde resterer der nu tre, der handler om strækningen fra Odense Idrætspark til Nyborgvej. De bliver udbudt løbende de kommende måneder.

Oversigt

    Oversigt