Vejen til de bonede gulve: Fynbo på ny vigtig taburet

Fynske Erik Christensen havde i dag sin første arbejdsdag som formand for Folketingets Europaudvalg. Og det er ikke en hvilken som helst post.

Han begyndte sin politiske karriere i 1994 i Ullerslev . Siden blev han borgmester i Nyborg. Nu tager han endnu et skridt op af den politiske karrierestige. Fynske Erik Christensen kan nu kalde sig formand for Folketingets Europaudvalg, og i dag trak han i arbejdstøjet.

Det er ikke en hvilken som helst post, skolelæreren fra Ullerslev nu bestrider.

- Det her er en af de virkeligt tunge poster, der normalt kræver ministererafring eller kendskab til EU-stoffet. Erik Christensen har ingen af delene. Det er en fjer i hatten og en anerkendelse fra Socialdemokraternes ledelse af, at han er en mand, man ser muligheder i, når han får så betydningsfuld en post, vurderer Jesper Buch, der er politisk redaktør på TV 2/Fyn.

- Jeg har jo prøvet i mange år at sidde for bordenden som borgmester og udvalgsformand, ledet møder og lavet konsensus, når der var uenighed i udvalget, så den erfaring tager jeg jo også med mig, siger Erik Christensen.

Nu venter hverdagen, og den nye formand ser frem til opgaven.

- Det gælder om, at få sat EU mere på dagsordenen overfor danskerne, for jeg vil meget gerne bidrage til, at debatten om EU foregår på et oplyst grundlag, siger han.  

 

Politisk karriere

 

Oversigt

    Oversigt