I det fynske folks tjeneste

Velfærdsteknologi skal vises frem fra Odense

Udlandet skal se mod Danmark, når der skal investeres i nye velfærdsteknologiske løsninger. Det skal et nyt konsortium med base i Odense hjælpe med.

Udlandet skal se mod Danmark, når der skal investeres i nye velfærdsteknologiske løsninger. Det skal et nyt konsortium med base i Odense hjælpe med.

Det er sekretariatet for Sundheds- og Velfærdskonsortiet, der skal ligge i Forskerparken i Odense. Her har Region Syddanmark i forvejen samlet en række initiativer inden for sundheds- og velfærdsinnovation.

- Det her har vi kæmpet for i lang tid. Derfor bliver jeg ekstra stolt, når det lykkes at få konsortiet til Odense. Det er en anerkendelse af, at vi er langt fremme i Syddanmark, når det handler om at skabe fremtiden sundheds- og velfærdsløsninger, siger regionsrådsformand Carl Holst, Venstre.

Sundheds- og Velfærdskonsortiet er etableret af Erhvervs- og Vækstministeriet og har Mariann Fischer Boel som formand.

- Det er oplagt at placere sekretariatet i Odense. Region Syddanmark viser på mange måder, at man går helhjertet ind i satsningen på forretningsområdet. De kræfter er der brug for, når vi skal markedsføre alle danske løsninger for udlandet, siger Mariann Fischer Boel.

Partnerne i velfærdskonsortiet er COWI, Danske Regioner, DI, Falck, KMD, Region Syddanmark, Systematic, samt Fonden til Markedsføring af Danmark, repræsenteret ved Erhvervs- og Vækstministeriet, Udenrigsministeriet, samt Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse.

Syddansk Vækstforum og Region Syddanmark støtter med 4 millioner kroner.

Ved du noget? Så send os et tip