I det fynske folks tjeneste

Velplanlagt røveri i Nyborg

En restauratør i Nyborg blev mandag aften udsat for et nøje planlagt røveri. Gerningsmændene bedøvede og bandt ham og slap afsted med op mod 50.000 kroner samt hans bil, som senere blev fundet brændende i Odense.

-

En restauratør i Nyborg blev mandag aften udsat for et nøje planlagt røveri. Gerningsmændene bedøvede og bandt ham og slap afsted med op mod 50.000 kroner samt hans bil, som senere blev fundet brændende i Odense.

Ejeren af restaurant La Canton i Korsgade i Nyborg gik mandag omkring kl. 23 ud i gården bag restauranten med noget affald.


Baggården, hvor røveriet begyndte

Pludselig blev han grebet bagfra og fik presset noget mod ryggen. Han så ikke noget våben, men det virkede som sådan.

Gerningsmanden halede ham med tilbage i restauranten, hvor tre andre mænd dukkede op. En behandsket hånd blev lagt over hans mund og næse. Restauratøren mærkede en skarp lugt, og at handsken var fugtig. Kort efter besvimede han.

Da han vågnede cirka en time senere, var han bundet. Først kravlede han hen til en stikkontakt og forsøgte at blinke med lyset, hvilket ingen så.

Så fik han sig bakset hen til bagdøren, hvorfra han råbte om hjælp og blev hørt af en nabo, hvorefter politiet blev tilkaldt.

Røvere formodes at være fra Odense
Udover mellem 40 og 50.000 kroner i kontanter stjal røverne


Restauranten indendørs

også restauratørens bil. Den blev cirka kl. 23.30 fundet brændende ved Isstadion i Odense.

Derfor formoder politiet, at røverne er fra Odense. De fire mænd bar alle hætter over hovedet, men ikke masker. Signalementet af dem er sparsomt, men de beskrives således:

  1. 22 - 30 år, 185 - 190 cm. høj, afrikansk af udseende
  2. 20 - 30 år, 175 - 180 cm. høj, afrikansk af udseende
  3. Mellemøstligt udseende
  4. Mellemøstligt udseende

Stribe af afhøringer
Nyborg politi tager nu fat på en række afhøringer af beboere i området ved restaurant La Canton, men vil gerne høre fra folk, der måtte have set eller hørt noget - såvel i Korsgade som ved Isstadion i Odense.

Også beboerne i Mellemgade i Nyborg bedes ransage hukommelsen. Her findes nemlig porten, der giver adgang til baggården bag restaurant La Canton, oplyser Michael Rosenmark, Nyborg Kriminalpoliti.

Eventuelle oplysninger til Nyborg Politi: 65 31 14 48