Venstre åbner for brugerbetaling for lægebesøg

Det store oppositionsparti er klar til at diskutere, om man skal indføre brugerbetaling hos lægerne. Venstres spidskandidat i Syddanmark, Carl Holst, har foreslået en betaling på 75-150 kroner hos lægerne.

Venstre er parat til at se på, hvordan brugerbetaling i sundhedsvæsnet kan indrettes på en ny måde.

Det siger gruppe- og næstformand Kristian Jensen (V) til Jyllands-Posten, og partiets spidskandidater til efterårets regionsvalg åbner for brugerbetaling hos de praktiserende læger.

- Man kan godt tage en fordomsfri debat om, hvordan brugerbetalingen i sundhedsvæsnet opkræves i dag, siger Kristian Jensen til avisen.

- Der er den skævhed, at man betaler en stor del selv, hvis man skal have behandlet sine tænder, mens det er på det offentliges regning, hvis man skal have behandlet sine knogler, tilføjer han.

V-profilen understreger dog, at det "ikke blive må blive dyrere at være dansker", og "samlet set er der brugerbetaling nok på sundhedsområdet", lyder det.

Tidligere i denne uge talte Venstres uddannelsesordfører varmt for at indføre brugerbetaling på uddannelse, men idéen blev hurtigt afvist af netop Kristian Jensen.

Venstres spidskandidat i Syddanmark, Carl Holst, har ifølge Jyllands-Posten foreslået en betaling på 75-150 kroner hos lægerne.

Åbningen for ny brugerbetaling på sundhed vækker glæde hos De Konservatives formand, Lars Barfoed.

- Det er dejligt at høre. Det er noget, vi har stået for længe, siger han til Jyllands-Posten.

Oversigt

    Oversigt