Venstre: Borgmester er voldsomt svækket

Nordfyns Kommunes kommende borgmester, socialdemokraten Jørgen Simonsen, er "voldsomt svækket". Det mener Venstres spidskandidat Morten Andersen, efter at to byrådsmedlemmer fredag har meldt sig ud af den socialdemokratiske gruppe.

På valgnatten forrige tirsdag indgik Morten Andersen og Venstre sammen med De Konservative en overraskende konstitueringsaftale med Socialdemokraterne, der gjorde Jørgen Simonsen til borgmester.

Men siden har der været intern uro i den socialdemokratiske gruppe.

Her har baglandet kritiseret Jørgen Simonsen for at indgå konstitueringsaftalen med de borgerlige partier, der ganske vist giver Socialdemokraterne borgmesterposten, men til gengæld sidder de borgerlige på udvalgsposterne.

To har meldt sig ud

Det fik fredag to byrådskandidater til at melde sig ud af den socialdemokratiske gruppe - i protest over Jørgen Simonsens ageren.
- Hele forløbet har været forkvaklet, fyldt med fortielser og løgne.

Derfor har vi truffet den beslutning at melde os ud af gruppen. Dette betyder også, at vi ikke er med i forligsaftalen og dermed valgforbundet, siger Børge Nielsen og Ingmar Madsen, der har meldt sig ud.

Der er dog stadig et flertal bag Jørgen Simonsen, men Morten Andersen fra Venstre betegner Jørgen Simonsen som "voldsomt svækket."
- Det er en ny situation, men det rykker ikke ved balancen i konstitueringen, siger Morten Andersen til TV 2/FYN.

Han mener, at hele balladen er et utryk for, at Jørgen Simonsen ikke har haft et mandat fra resten af gruppen til at forhandle en aftale på plads.

Der spekuleres nu i, om Socialdemokraterne vil forsøge at finde en anden borgmesterkandidat. Niels Henrik Nielsen, der er formand for Socialdemokraterne på Nordfyn, er ikke overrasket over, at to af hans gruppefolk har meldt sig ud.
- Det kan jeg ikke ligefrem påstå, at jeg er. Der har jo været en del knas, siger han.

Oversigt

    Oversigt