Venstre fik fordel i kampen om lygtepælene

Det Radikale Venstre føler sig misinformeret om reglerne for ophængning af valgplakakater i Odense Kommune. Partierne fik først besked på, at plakaterne først måtte sættes op fra på lørdag. Men onsdag fik enkelte partiet besked på, at de måtte gå i gang med det samme.

-

FV2005: Det Radikale Venstre føler sig misinformeret om reglerne for ophængning af valgplakakater i Odense Kommune. Partierne fik først besked på, at plakaterne først måtte sættes op fra på lørdag. Men onsdag fik enkelte partiet besked på, at de måtte gå i gang med det samme.


Partiet Venstre fik en fordel i kampen om lygtepælene, mener de radikale

Alle partier i Odense havde ellers fået besked fra Odense Energi, om at der først må opsættes plakater fra lørdag klokken 14. Men onsdag aften blev stadsdirektøren gjort opmærksom på et cirkulære fra Vejdirektoratet, der tillader plakatopsætning tre uger før valget. Og det fik stadsdirektøren til øjeblikkeligt at tillade ophængning af plakater.

Men det var kun få partier, der fik meddelelsen, og der blev ikke sendt nogen information ud til resten af partierne.

- Jeg synes, det er for dårligt af kommunen. På denne måde fik enkelte partier en stor fordel, og de har allerede fået de bedste placeringer i lygtepælene. Vi måtte læse om det i avisen, siger formanden for Odense Radikale Venstre, Thorkild K. Maarbjerg.

Blandt andet partiet Venstre var hurtig til at komme i arbejdstøjet, da de ændrede opsætningsregler gik op for de unge partifolk.

- Det tager tid at få partimedlemmerne samlet, og vi havde givet besked på, at det først var lørdag vi skulle sætte plakater op. Det kan ikke være rigtig, at kommunen giver visse partier en fordel i valgkampen, lyder det fra Thorkild K. Maarbjerg.

Ifølge Venstre var partiet ikke klar over, at andre partier ikke havde fået besked om at det var blevet tilladt at sætte plakater op.

De Radikale har dog været hurtig til at få trommet nogle medlemer sammen og torsdag eftermiddag gik partiet så i gang med at sætte plakater op.

Stadsdirektør Jørgen Clausen fra Odense Kommune beklager overfor de partier, der ikke fik besked om den ændrede praksis før torsdag formiddag.

-  Vi tog en hurtig beslutning, som desværre ikke var koordineret med de oplysninger, der var ude i forvejen, siger Jørgen Clausen til TV 2/FYN.

 

Oversigt

    Oversigt