Venstre i lobbyarbejde for Hjertecenter Varde

Stærke kræfter i Venstres folketingsgruppe arbejder målrettet for at OUH skal dele hjerteoperationerne med privathospitalet i Varde. Socialdemokrater kalder det for magtmisbrug.

Fremtrædende Venstrefolk vil have at Odense skal dele de syddanske hjerteoperationer med Hjertecenteret i Varde, selvom Region Syddanmark har besluttet at placere operationerne på OUH.

Sundhedstyrelsen har hidtil krævet mindst 750 hjerteoperationer om året - ellers mister sygehuset sin status som specialhospital. Nu er Sundhedsstyrelsen tilsyneladende villig til at bløde op på kravet, hvis Odense og Varde vil sende en ansøgning om at dele operationerne.

På et møde i sidste uge luftede V-politikerne ideen - overfor sundhedsminsitren og hans embedsmænd.

- Embedsmændene sagde, at det var en mulighed og at man nu skulle snakke med Sundhedstyrelsen, som efterfølgende har meldt ud, at hvis der er et forpligtigende samarbejde mellem hjerteafdelingerne er der ingen problemer, siger Preben Rudiengaard(V), der er formand for Folketingets Sundhedsudvalg.

"Betænkeligt"

Sygehuspolitikerne i Syddanmark er dybt overraskede over den nye udvikling. Meldingen strider nemlig direkte mod de signaler som er hidtil kommet fra Sundhedsstyrelsen.

- Sundhedsstyrelsen vil totalt miste sin troværdighed, for den har meldt ud at der skal være 750 patienter til et hjertecenter og det er alle de patienter, der er i Syddanmark. Det virker mærkeligt hvis man vil fifle med det fordi nogle magtfulde jyske venstrepolitikere selv har interesser, siger Poul Erik Svendsen(S), der er næstformand i Region Syddanmark.

Regionsformanden Carl Holst er også overrasket. Han har skrevet til Sundhedstyrelsen for at få en forklaring.

- Jeg er forvirret, og jeg har bedt administrationen om endnu engang at sende et brev til sundhedsstyrelsen for at finde ud hvad de sundhedsfaglige krav er, siger formanden for Region Syddanmark, Carl Holst(V).

Magtmisbrug

Sagen vækker også opsigt i Folktinget. Gruppeformanden for socialdemokraterne er rystet over de nye udmeldinger.

- Jeg synes, at det tenderer magtmisbrug, at man holder privat møder og efterfølgende ser det ud som om at Sundhedsstyrelsen skifter anbefalinger, siger Carsten Hansen.

Oversigt

    Oversigt