Venstre i Nyborg bøjer sig: Nyt super-plejehjem på vej

Et nyt plejehjem på havnen i Nyborg inden for de næste fire år bliver en del af konstitueringsforhandlingerne, oplyser borgmester Kenneth Muhs.

Ældresagen i Nyborg og formand for ældreudvalget i Nyborg, Carsten Kudsk, jubler.

Efter TV 2/Fyns valgdebat i Nyborg torsdag er der kommet skred i planerne om et nyt superplejehjem på havnen i Nyborg.

Venstre er nu klar til at arbejde for et superplejehjem med demenspladser på havnen i den kommende valgperiode, oplyser borgmester Kenneth Muhs til TV 2/Fyn.

På torsdagens debatmøde fremsatte Dansk Folkepartis byrådsmedlem Carsten Kudsk, der er blå bloks parlamentariske sikkerhedsnet, et ultimatum til Nyborgs borgmester Kenneth Muhs (V):

Få bygget et nyt og demensvenligt plejehjem på havnen i den kommende periode, hvis du vil beholde magten, lød udspillet fra Kudsk.

Han trak dog hurtigt i land, da borgmesteren uden nogen garanti og i noget upræcise vendinger lovede at se på sagen efter valget. Dermed virkede DF-forslaget mest som valgflæsk og et spil for galleriet.

Hos Ældresagen har man dog opfattet borgmesterens udmelding som et klart løfte, og Bent Guul, der er medlem af Ældresagens landsledelse, skrev lørdag til Carsten Kudsk, Kenneth Muhs og Ældresagens direktør, Bjarne Hastrup, at Ældresagen er "meget glad for, at I begge for rullende kamera var enige om, at Nyborg skal have et nyt tidssvarende og bynært plejehjem inden for den kommende valgperiode. Plejehjemmets beliggenhed skal være på de gamle DSB arealer ved Nyborg Havn".

Carsten Kudsk oplyste så søndag formiddag til TV 2/Fyn, at sagen er så afgørende for Dansk Folkeparti, at "jeg ikke sætter min underskrift på en konstitueringsaftale, hvis det nye plejecenter ikke er en del af aftalen".

Med den kontante melding og eskalering af retorikken, meddelte Nyborgs borgmester Kenneth Muhs søndag formiddag følgende:

"I Venstre ved vi, at fremtidens indretninger for ældre især svage ældre, vil undergå forandringer omkring bl.a. de bygningsmæssige indretninger. Vi er derfor naturligvis interesseret i - i en fælles konstituering med DF - at arbejde for et plejehjem på havnen så vidt der er muligt i forhold til DF`s forslag  i den kommende byrådsperiode 2018-2021."

- Jeg betragter forbeholdet "så vidt muligt" som et nødvendigt forbehold i forhold til, om DSB vil skrue priserne helt vildt op ved et byggeri på havnen eller, at der findes forurening, som det vil blive uforholdsmæssigt dyrt at rydde af vejen. Men samtidig betragter jeg det som et klokkeklart tilsagn om, at Venstre er med på at bygge et nyt, bynært plejehjem i den kommende periode, siger Carsten Kudsk.

Oversigt

    Oversigt