Venstre siger nej til særlov om irakere

SF\'s forslag om midlertidig opholdstilladelse til irakiske asylansøgere er til førstebehandling fredag. Men der er næppe hjælp på vej til irakerne. Venstre siger nej.

-

SF\'s forslag om midlertidig opholdstilladelse til irakiske asylansøgere er til førstebehandling fredag. Men der er næppe hjælp på vej til irakerne. Venstre siger nej.

Efter at en gruppe irakere i slutningen af januar sultestrejkede i domkirken i Odense, besluttede SF at fremsætte et lovforlslag om at give midlertidig opholdstilladelse til irakere indtil truslen om krig i Irak er afværget. Et forslag som også Dansk Flygtningehjælp slog til lyd for.
Irakerne i Odense havde fået afslag på asyl, men de kunne ikke sendes hjem på grund af situationen i Irak.

Dødsdømt forslag
Fredag er lovforslaget så til førstebehandling, men det ser på forhånd ud til at være dødsdømt. I en pressemeddelelse fra Venstre afviser partiets rets- og udlændingeordfører Birthe Rønn Hornbech kategorisk særloven.

\"SF foreslår, at blot udsigten til krig skal være asylgrundlag. Et sådant helt nyt flygtningebegreb ligger langt, langt  ud over, hvad konventionerne forlanger og hvad Venstre kan være med til.  
Krigsramte skal hjælpes i nærområdet og ikke i Danmark\", siger Birthe Rønn Hornbech.   

Bevidst misforståelse
Venstres argumenter undrer SF\'s Anne Baastrup. Lovforslaget handler nemlig ikke om at give irakerne flygtningestatus. Forslaget skal blot give de afviste irakere vished for, at de ikke bliver sendt hjem, så længe krigen truer.

\" Venstre misforstår bevidst forslaget, fordi de ikke har andre argumenter.  De kan jo ikke få sig selv til at sige, at selv om der er krig på vej, så skal vi alligevel bare sende dem hjem\", siger Anne Baastrup.

 

Oversigt

    Oversigt