Prognose: Venstre i trekants-drama på Fyn

Venstre og Dansk Folkeparti mister hver et mandat på Fyn. Nye Borgerlige og Liberal Alliance får ingen valgt ind. Radikale på vej tilbage med fynsk mandat i Folketinget.

Der er lagt op til et V-opgør på Fyn til det kommende folketingsvalg.

Det fremgår af den seneste geografiske prognose fra Altinget udarbejdet af professsor Kasper Møller Hansen. Her står Venstre til blot to mandater i Fyns Storkreds.

Dermed er de tre siddende folketingsmedlemmer, Lars Chr. Lilleholt, Erling Bonnesen og Jane Heitmann, ikke alle garanteret genvalg.

- Hvis vi alene kigger på de personlige stemmetal fra 2015, kan det meget vel blive Jane Heitmann, som trækker det korteste strå. Hun fik ganske vist et flot valg med 4.677 personlige stemmer, men der er stadig langt op til Lars Chr. Lilleholt og Erling Bonnesen, som sidste gang hver fik henholdsvis 8.161 og 9.034 personlige stemmer, siger TV 2/Fyns politiske kommentator, Jesper Buch.

Prognosen, som er udarbejdet på baggrund 9.782 gallupinterviews, viser i øvrigt også, at Radikale igen vil være repræsenteret på Fyn med et enkelt mandat.

- Her kommer kampen om mandatet formentlig til at stå mellem Camilla Hersom, som røg ud i 2015, og så Rasmus Helveg Petersen, som denne gang opstiller på Fyn , siger Jesper Buch. 

Også DF kan miste fynsk mandat

Nye Borgerlige og Liberal Alliance bliver i følge prognosen slet ikke repræsenteret i Fyns Storkreds.

Dansk Folkeparti, som sidste gang fik fire mandater, står til at miste et enkelt mandat i Fyns Storkreds.

- De tre mandater går med stor sandsynlighed til Alex Ahrendtsen, Jens Henrik Thulesen Dahl og Pernille Bendixen. De kom ind sidste gang med store personlige stemmetal, og jeg kan ikke få øje på andre i feltet af DF-kandidater, som på nogen måde kan true dem, siger Jesper Buch.

Dorthe Ullemose, som sidste gang kom ind som DFs nummer fire på et tillægsmandat, genopstiller ikke denne gang.

Geografisk prognose Fyns Storkreds

Oversigt

    Oversigt