Venstre vil droppe millionbesparelser: - Vi skal ikke overspare

En ny prognose viser, at der kommer færre ældre og børn i Odense end først antaget, og Venstre vil derfor fjerne for 50 millioner kroner besparelser.

Venstre i Odense vil droppe planlagte besparelser for 50 millioner kroner, fordi presset på økonomien i kommunen på grund af flere ældre og børn bliver mindre end først antaget.

En ny prognose fra kommunen viser, at der kommer færre ældre og børn, og derfor er der ikke behov for at spare 200 millioner kroner, men kun 150 millioner kroner.

- Vi stiller forslag om, at vi fjerner for 50 millioner kroner besparelser - ikke mindst på miljøområdet og på kultur- og på fritidsområdet, som er med til at skabe livskvalitet i hverdagen, siger by- og kulturrådmand Jane Jegind (V).

- Det viser sig nu, at sparekravet, som borgmesteren har haft meldt ud, er alt for højt. Vi synes ikke, vi skal overspare, for det går ud over noget livskvalitet for vores borgere og vores miljø, når der skal skæres så dybt, fortæller rådmanden.

Borgmester: Vi skal have flere penge til velfærd

Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel (S), har dog ikke planer om at støtte Venstres forslag om at fjerne for 50 millioner kroner besparelser. 

- Jeg synes, det er ærgerligt, at Venstre tilsyneladende har mistet modet til at sikre velfærden. Uanset hvordan vi vender og drejer det, bliver der mange flere børn og ældre, der får brug for vores hjælp de næste ti år, siger Peter Rahbæk Juel. 

- Derfor skal vi kanalisere flere penge hen til velfærden. Jeg håber ikke, at Venstre løber fra aftalen, for børnene og de ældre fortjener bedre, siger borgmesteren.

Forslaget skal diskuteres i byrådet i Odense 22. maj.

Opdatering
Clock13. maj 2019, kl. 20:44
Artiklen er opdateret med en kommentar fra Odenses borgmester.

 

Oversigt

    Oversigt