I det fynske folks tjeneste

Venstre vil flytte rådhuset og styrke Øhavet

00:45

Venstre i Svendborg vil blandt andet udbygge øhavsstien på Tåsinge og Thurø. Video: Shutterstock/Scanpix

Venstre i Svendborg vil blandt andet udbygge øhavsstien på Tåsinge og Thurø. Foto: Shutterstock/Scanpix

1 af 2

Venstre i Svendborg har barslet med en visionsplan, som peger frem mod 2030. Partiet vil blandt andet sikre, at udviklingen sker i hele Svendborg Kommune.

Rådhuset i Svendborg skal flyttes, det foreslår Venstre i ny visionsplan. Det er en markant udmelding, som Venstre i Svendborg kommer med i den visionsplan, som partiet offentliggør i tirsdag. 

Som led i en større bygningsrokade, vil partiet blandt andet flytte det nuværende rådhus fra centrum af Svendborg til den nye bydel Tankefuld, som ligger i Svendborg Vest.

Svendborgs nuværende borgmester Lars Erik Hornemann forklarer, at flytning af rådhuset skal skabe mulighed for at bygge boliger i den eksisterende rådhus-bygning og dermed skabe byfortætning i midten af byen.

- Det primære i forhold til at flytte rådhuset, det er egentlig at frigøre tusindvis af kvadratmeter i midtbyen, som kan bruges til noget, som vil understøtte liv, handelsliv, kulturliv, så vi kan bevare det, der er så vigtigt for os i byen. At den ikke dør, men at den lever og udvikler sig, siger Lars Erik Hornemann (V).

Svendborg - en hel kommune

Flytningen af rådhuset er en del af en større bygningsrokade, som Venstre foreslår i "Svendborg Vision 2030".

- Svendborg skal være "en hel kommune". Lokale vækstcentre skal sikre at udviklingen sker i hele Svendborg Kommune, skriver partiet i visionsplanerne.

Derudover vil partiet blandt andet også udbygge øhavsstien på Tåsinge og Thurø, ligesom det er en del af visionen, "at Øhavet i det hele taget kommer til at danne rammen om Danmarks smukkeste natur og turistområde. Her kommer Drejø, Hjortø og Skarø til at spille en vigtig rolle, både i kultur- og i turistsammenhæng".

Læs mere om Venstres "Svendborg Vision 2030" her:

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.