Venstre vil samle Folketinget mod Fez Fez

Venstre vil samle Folketinget i en fælles front mod bandelederen Fez Fez. Hans sag skal ankes, mener partiet.

Venstre vil have Folketinget til at gøre fælles front mod den odenseanske bandeleder Fez Fez.

Partiets integrationsordfører, Karsten Lauritzen, vil ikke acceptere en afgørelse fra Østre landsret, der giver bandelederen lov til at blive i Danmark, fordi han har otte børn. Fez Fez kommer fra Libanon og ikke er dansk statsborger.

Derfor vil Venstre nu have Folketinget til at bede Rigsadvokaten om at søge sagen prøvet ved Højesteret.

- Jeg vil nu skrive ud til de andre partier, så vi samlet kan bede Rigsadvokaten om at gå videre med sagen til Procesbevillingsnævnet, siger Karsten Lauritzen.

- Det vil signalere, at Folketinget vil have et klart svar på, om det virkelig kan være rigtigt, at man kan slippe for straf, bare fordi man han mange børn, lyder det fra Karsten Lauritzen.

Bandelederen Fez Fez er dømt for alt fra hashhandel over trusler til dummebøder. Og sidste år føjede han også en fangeflugt til sit lyssky cv.

Derfor krævede anklagemyndigheden ham udvist, hvilket landsretten dog afviste med den begrundelse, at han har otte børn.

Det var integrationsminister Søren Pind, der først åbnede ballet for kritik af afgørelsen, og siden har flere af Folketingets partier sluttet sig til koret af kritikere.

Spørgsmål: Er det ikke et brud med demokratiets hovedregel om, at lovgiverne ikke skal blande sig i forvaltningen af deres egne love?

- Jeg tror faktisk, at det er meget sundt at finde ud af, hvordan loven fungerer. Og om det er sådan, at man kan undgå udvisning, hvis bare man har mange børn, siger Karsten Lauritzen.

Oversigt

    Oversigt