I det fynske folks tjeneste

To ventelister for kræftpatienter

Region Syddanmark tager nu konsekvensen af de lange ventetider på strålebehandling af kræftpatienter. Derfor laver regionen to ventelister: Én for de svageste patienter og én for de mest mobile.

To ventelister skal hjælpe kræftpatienter.

Planen er, at de svageste patienter og de patienter, hvor behandlingen haster mest, skal blive behandlet indenfor strålegarantien fire uger på Odense Universitetshospital eller Vejle Sygehus.

Tilbydes behandling i Tyskland

Den anden venteliste er for de patienter, som er mobile og hvor behandlingsbehovet er knap så hastende.

Disse patienter vil få tilbudt hurtig behandling i udlandet - for eksempel på Sct. Franziskus i Flensborg, hvor der aktuelt er ventetider på fire uger.
- Vi har nu skabt sikkerhed for, at alle patienter, der har behov for strålebehandling, får et tilbud om hurtig hjælp på andre sygehuse herhjemme eller i udlandet. Nøjagtig som behandlingsgarantien foreskriver, siger regionsrådsformand Carl Holst (V) fra Region Syddanmark i en pressemeddelse.

Det er ikke muligt at udvide kapaciteten af strålebehandlingen yderligere, da strålekanonerne allerede er fuldt ud udnyttede. Det skyldes blandt andet, at der mangler uddannet personale til at betjene apparaterne.