Venter tusinder til naturfest på Nordfyn

Nordfyn forventer det helt store rykind på lørdag, når det gamle fjordområde Gyldensteen bliver oversvømmet. Busser i pendulfart og nyanlagte cykelstier skal bringe flere tusinde besøgende ud til digerne, for at følge oversvømmelsen.

Lørdag bliver Fyn mindre. Helt præcist 214 hektar mindre. Det sker når havet lørdag igen får lov til at overskylle området Gyldensteen Inddæmmede Strand øst for Bogense.

Kystlagune og flere nye øer

Det er et af Danmarks-historiens største naturgenopretnings-projekter, der bliver gennemført ved Bogense

I området er der allerede egenskabt et ferskvandet sø- og rørskovsområde på 144 hektar i den østlige del af Gyldensteens Inddæmning.

Og lørdag får havet adgang til den nye 214 hektar store kystlagune. Og samtidig får Fyn flere nye øer.

Gyldensteen før genopretning

Gyldensteen Strand_v2 før_genopretning

Gyldensteen efter genopretning

Gyldensteen Strand_kort

Festdag for naturen og Nordfyn

Nordfyns Kommune forventer at op mod 3.000 mennesker besøger Gyldensteen Strand for at se vandmasserne bryde igennem diget.

Allerede fra klokken 10 vil der være aktiviteter i området. Aage V Jensen Fonden vil fortælle om projektet, der vil være guidede ture med fortællinger om områdets dyr, forskere fra SDU vil fortælle om deres forskning i området, og det vil være muligt at smage på lokale fødevarer og kunsthåndværk.

Klokken 14 er der velkomsttaler ved Eriksholm, og klokken 15 vil diget blive åbnet, så havet får adgang til den nye kystlagune.

Klokken 16 er der underholdning med Lasse og Mathilde.

Ballonpost om Nordfyn

Nordfyns Kommuner bruger begivenheden til at tiltrække nye borgere

Fra Nordfyns Kommunes standplads på Eriksholm bliver der udlevet sedler, hvor de besøgende kan skrive, hvorfor Nordfyn er et dejligt sted at bo. Ballonerne bliver så sendt afsted med vinden.

- Med indvielsen af det nye naturområde ved Gyldensteen Strand kan Nordfyn føje endnu en attraktion til rækken. Vi håber selvfølgelig, at rigtig mange vil deltage i vores lille happening. Så må vi se, hvad vej vinden blæser, om det bliver Århusianere eller Københavnere, vi lokker til vores kommune, siger borgmester Morten Andersen, Venstre

Fyn Live sender lørdag fra digegennembruddet

Vi har mere om det store naturprojekt her på TV2/Fyn fredag klokken 19.30 og lørdag eftermiddag fra klokke 14.50 sender vores Fyn Live-redaktion fra digegennembruddet.

Oversigt

    Oversigt