I det fynske folks tjeneste

Verdens bedste fløjtenister til Fyn

Odense bliver nu værtsby for nogle af verdens bedste unge fløjtenister. Det er Carl Nielsen Internationale Konkurrencer, der skal fostre morgendagens solister.

Carl Nielsen Internationale Fløjtekonkurrence løber af stabelen i dagene fra den 15. september til den 20. september 2014 og får altså nu selskab af de dygtigste fløjtenister fra hele verden.

- Carl Nielsen Internationale Fløjtekonkurrence 2014 vil i endnu højere grad blive et springbræt til en international solistkarriere. Ved at styrke både præjury og selve juryen med internationale topsolister, skærpes forventningerne til konkurrencedeltagerne. Dette understreges af, at der med førsteprisen også følger en pengesum og en cd-indspilning med Odense Symfoniorkester, der udgives på det højt profilerede engelske pladeselskab Orchid Classic, siger Odense Symfoniorkesters musikchef Finn Schumacker.

Det er nu officielt, hvem der bliver præjury og jury for konkurrencen. Den fremadstormende danske dirigent Thomas Søndergaard bliver en gennemgående figur, der både vil sidde i præjuryen og i selve juryen og dirigere semifinalekoncerten og finalekoncerten i Carl Nielsen Salen i Odense Koncerthus den 19. og 20. september 2014.

I spidsen for præjury og jury er der udnævnt to internationalt anerkendte franske fløjtenister. Præsidenten for præjuryen bliver den franske fløjtenist Emmanuel Pahud og præsident for juryen bliver fløjtenisten Pierre-Yves Artaud.

Tilmelding til Carl Nielsen Internationale Fløjtekonkurrence er mulig fra den 7. januar 2014.S

Læs mere om konkurrencen

Ved du noget? Så send os et tip