Verdens bedste Viktor vender hjem

Tirsdag skal Viktor Axelsen hyldes i Odense. Og han vender hjem efter VM-triumfen med et særligt budskab.

Mandag stod han omgivet af mikrofoner og mediefolk i Københavns Lufthavn. Tirsdag er det fynboernes tur til at fejre Viktor. Det kommer til at ske i Rådhushallen klokken 14.

-Viktor Axelsen kan noget ganske særligt. Dette sammenholdt med det stærke badmintonmiljø i Odense Badminton Klub og de mange dygtige frivillige trænere og ledere, som Viktor har mødt på sin vej, er grundlaget for, at vi nu kan fejre et af vore bysbørn som verdensmester. Det er intet mindre end fantastisk, siger by- og kulturrådmand Jane Jegind i en pressemeddelelse.

Som den første danske herresinglespiller i 20 år, er Viktor Axelsen verdens bedste badmintonspiller. 

Men selvom han normalt bevæger sig blandt badminton-eliten, så har han midt i anerkendelsen af hans egen storhed et helt specielt budskab:

- Jeg håber, det kan være med til at inspirere og få flere unge til at spille badminton. Og kigge på det her og tænke; okay, det kan godt lade sig gøre. 

Stigende medlemstal i badmintonklubberne

Den ydmyge fynbo bevæger sig da også indenfor en sportsgren, der de senere år har haft det svært. 

I 2016 havde rekordmange børn og unge over en årrække valgt at lægge ketsjer og fjerbold på hylden og melde sig ud af de danske badmintonklubber. Det viste tal fra DGI Badminton og Badminton Danmark.

Men i 2017 vendte kurven. Badmintonsporten udvidede sig mod den ellers negative udvikling, og flere børn og unge meldte sig ind i danske badmintonklubber. 

Den stigning skulle gerne fortsætte. Derfor er det ifølge formanden for Odense Badminton Klub, Henrik Kryger, ikke dårligt at have Viktor og hans bedrifter som frontfigur.

- Det er jo fantastisk at have sådan et forbillede i klubben, som vores unge spillere kan se op til og lade sig inspirere af - på det punkt er Viktor den bedste ambassadør, vi kunne ønske os. Det bliver derfor ikke meget større, siger han i en pressemeddelelse.

Når arrangementet i Rådhushallen finder sted tirsdag klokken 14 vil der på grund af brandsikkerhed være begrænset plads. Derfor gælder først til mølle-princippet.

Oversigt

    Oversigt