Verdens første koncert med nyt instrument

En verdensberømt musiker kom torsdag til Odense for at opføre verdens første koncert af sin art. Koncerten er skrevet til et helt nyt instrument, der er opfundet på Fyn.

Instrumentet hedder aluphone og den verdensberømte slagtøjsspiller Dame Evelyn Glennie gjorde det kendt i hele verden, da hun brugte det ved åbningen af de olympiske lege i London. Nu er hun i Odense for at give en helt speciel koncert

- Det er selvfølgelig ikke hver dag, at jeg får lov at udforske et nyt instrument, så det er en meget speciel koncert, siger Evelyn Glennie.

1601 aluphone1

Musikken er helt ny. Anders Koppel har skrevet verdens første koncert for aluphone og symfoniorkester.

Når koncerten finder sted på Fyn, er det ikke helt tilfældigt. Det er her, at aluphonens opfinder bor - og det kan være praktisk at have opfinderen i nærheden når man skal give koncert.

- Hun havde ikke fået nok køller med, så nu låner hun nogle af mine, der havde nogle andre karakteristika, siger Kai Steensgaard fra Odense, der har opfundet aluphonen.

Kai Steensgaard, der selv er slagtøjsspiller, mødte tilfældigvis en fabrikant, der lavede aluminiumstoppe til hegnspæle, og det var lyden af de toppe, der blev til starten på aluphonen

- Jeg hørte for første gang en ny lyd, og det var en helt ekstraordinær lyd, siger Kai Steensgaard.

En ny koncert med et nyt instrument har set dagens lys, og tonerne fra de fynske hegnspæle-toppe er kun lige begyndt deres rejse ud i verden.

- Jeg tror, at det her vil tiltrække en lang række mennesker, der vil være en del af denne rejse, siger Evelyn Glennie.

Oversigt

    Oversigt