Erhvervsguruer kommer til Odense

Odense Kommune og organisationen, Thinkers50, har indgået et partnerskab, der betyder, at Odense bliver vært for et årligt topmøde for erhvervstænkere.

Thinkers50 med base i London udpeger hvert andet år de 50 mest betydningsfulde erhvervstænkere i verden.

Fremover vil organisationen afholde fire årlige topmøder med deltagelse af de fremstående tænkere, som for eksempel business-guruen Michael Porter.

Odense skal danne ramme om det europæiske topmøde, mens Abu Dhabi, New York og Qingdao i Kina står for de tre andre topmøder.

Udover verdens førende erhvervstænkere vil flere af Europas største virksomheder deltage i topmøderne, som finder sted første gang i Odense i foråret 2017.

- Odense har besluttet at bygge sin fremtid op omkring viden og det matcher perfekt målene for Thinkers50. Vi tror på ideernes styrke til at gøre verden til et bedre sted. Vi ser Thinkers50 Europe som en potentiel gamechanger for både Odense og for Thinkers50, og ser frem til at bringe nogle af verdens bedste ideer fra det internationale erhvervsliv til Odense, siger Thinkers50s medstifter Des Dearlove.

Odenses borgmester, Anker Boye, ser det som et stort skulderklap til den udvikling, byen er igang med:

- Odense er ved at genopfinde sig selv i de her år, fra en by baseret på traditionel industri til en by med fokus på viden og nye teknologier med stærke klynger inden for robotter, droner, it og velfærdsteknologi. Thinkers50 vil bringe nye ideer til Odense, skabe kontakt til vigtige virksomheder over hele verden, men også bringe nogle af vores egne gode idéer ud i verden, siger Anker Boye.

Også på Syddansk Universitet er der begejstring:

- Jeg er utrolig begejstret for den her aftale. Den betyder, at nogle af verdens allerdygtigste og mest indflydelsesrige tænkere inden for deres felt kommer til Odense. Det vil give vores studerende en unik mulighed for at få inspiration fra de allerstørste og styrke deres egne kompetencer og hele studiemiljøet på Syddansk Universitet, siger Henrik Dam, rektor på Syddansk Universitet.

Du kan læse mere om Thinkers50 her

Oversigt

    Oversigt